Νηστίσιμη σαλάτα Ταμπουλε
Υλικά ½ φλ. πλιγούρι 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο 1 μικρό ματσάκι μαΪντανό, ψιλοκομμένο 12-15 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα αλάτι 3κ.σ.
Υλικά ½ φλ. πλιγούρι 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο 1 μικρό ματσάκι μαΪντανό, ψιλοκομμένο 12-15 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα αλάτι 3κ.σ.
Υλικά Για τη σαλάτα 500γρ. σπανάκι baby πλυμένο, στραγγισμένο 2 κόκκινα μήλα ώριμα βιολογικά με το φλούδι χυμό από ½ λεμόνι 2 ραπανάκια, σε πολύ λεπτές
ΥΛΙΚΑ 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν 200 γρ. χυμό πορτοκάλι 170 γρ. ηλιέλαιο 170 γρ. ελαιόλαδο 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι Αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το
Υλικά: 1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη 2κ.σ. γιαούρτι 0% 1/4 χυμό λεμονιού 1κ.γ. ταχίνι
Υλικά: 100γρ σολομό (ζυγισμένο ωμό και ψημένο στο γκριλ με αλάτι και πιπέρι) 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 100γρ πατάτες βρασμένες σε κυβάκια Μαρούλι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
Υλικά: 1 κλαδάκι άνηθο ψιλοκομμένο 1/4 χυμό λεμονιού 1κ.γ. ελαιόλαδο
Υλικά: 4 ντοματίνια 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 40γρ μπρόκολο 40gr πράσινα φασολάκια βραστά ή αρακά ολόκληρο με το λωβό 80γρ βρασμένη κινόα 1 αυγό βραστό ή
Υλικά: 1κ.σ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 1/2 κ.γ. μουστάρδα 1/4 χυμό λεμονιού 2 κλαδάκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
Υλικά: 2 κλαράκι κολίναδρο κομμένο 1/4 λάιμ 1/2 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη 2 σταγόνες ταμπάσκο
Σαλάτα με μοτσαρέλα και ντομάτα Υλικά: 200γρ ντομάτες σε φέτες 50γρ μοτσαρέλα σε μικρά κομματάκια φύλλα βασιλικού 8 ελιές Σάλτσα: 1κ.γ. ελαιόλαδο Τακτοποιούμε όμορφα τις ντομάτες
Σαλάτα με φέτα και ρόδι Υλικά: 1/3 από ένα κόκκινο κρεμμύδι 80γρ μελιτζάνα σε κύβους 1κ.γ. ελαιόλαδο 1κ.σ. σπόρους ροδιού 1 κούπα ρόκα 25γρ τυρί φέτα
Σαλάτα με καπνιστό σολομό μόνο με 140 θερμίδες ανά μερίδα Υλικά: 1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη 20γρ φύτρες 1/4 απο ένα λεμόνι (μόνο το χυμό) 40γρ
Γιατί να μην δοκιμάσουμε να τις κάνουμε σαλάτα αντί για το γνωστό μαγειρευτό λαδερό φαγητό; Οι μπάμιες είναι ένα κλασικό λαχανικό που μπορεί να μαγειρευτεί με
Υλικά: 1 στήθος κοτόπουλο βραστό σε κομματάκια 2 κούπες σπανάκι φρέσκο 1/2 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα μανιτάρια ¼ κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδάκι φρέσκο 1 σκελίδα σκόρδο 1 κουταλάκι
Υλικά για 1 άτομο: 1 αυγό 2κ.γ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά 1κ.γ. φρέσκο άνηθο 1κ.γ. χυμό λεμονιού 35γρ ρόκα 100γρ τόννο κονσέρβας σε νερό (χωρίς το
Υλικά για ένα άτομο: 50γρ φακές (ζυγισμένες άβραστες) νερόβραστες 2 φλ. απο διάφορα μαρούλια (πράσινα, κόκκινα, σγουρά κτλ) λίγο iceberg 1/2 καρότο τριμμένο 1/2 μικρή
ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα) 2 κρεμμύδια κόκκινα 2 ντομάτες 1 πιπεριά κόκκινη 1 πιπεριά πράσινη 1 πιπεριά κίτρινη 1 μήλο 2κ.σ. χυμό λεμονιού 2κ.σ. ξύδι
Για 2 άτομα: 95γρ πατάτες 30γρ πράσινα φυλλώδη λαχανικά 35γρ σπαράγγια 140γρ μαρούλι χυμό 1 λεμονιού 35γρ ελαιόλαδο 1 κ.γ. τσίλι αλάτι και πιπέρι 35γρ χαλούμι
Υλικά για ένα άτομο: 1 τόνο σε νερό 2 φλ. απο διάφορα μαρούλια (πράσινα, κόκκινα, σγουρά κτλ) λίγο iceberg 1/2 καρότο τριμμένο 1/2 μικρή ντομάτα
Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο με πράσινο φλοιό και σφριγηλή σάρκα. Είναι νοστιμότερα την ανοιξη και το καλοκαίρι, αλλα τρώγονται όλο το χρόνο.