Γιαούρτι με φρούτα για βράδυ. Γιατί όχι;
Δροσερό, υγιεινό, νόστιμο και πολύ χορταστικό!! Για τη φρουτοσαλάτα θα χρειαστούμε: 1 κιλό καλοκαιρινά φρούτα ποικιλία της αρεσκείας σας (καθαρό βάρος) 500 γρ. χυμός πορτοκαλιού φρέσκος
Δροσερό, υγιεινό, νόστιμο και πολύ χορταστικό!! Για τη φρουτοσαλάτα θα χρειαστούμε: 1 κιλό καλοκαιρινά φρούτα ποικιλία της αρεσκείας σας (καθαρό βάρος) 500 γρ. χυμός πορτοκαλιού φρέσκος
Μια πολύ καλή επιλογή για τα πρωινά που βιαζόμαστε να πάμε στο σχολείο… ή για τα βράδια που δεν ξέρουμε τί να φάμε… Νόστιμο και παραδοσιακό…
Αφαιρούμε το κουκούτσι απο τα μήλα με το ειδικό εργαλείο, αφού τα πλύνουμε καλά. Μπορούμε να αφαιρέσουμε το φλούδι αν θέλουμε ή να το κρατήσουμε. Αλείφουμε
Υλικά για 4-5 μερίδες: 500γρ ροδάκινα ώριμα αλλά όχι μαλακά καθαρισμένα 3κ.σ. ζάχαρη ή μέλι ή ζαχαρίνη 10γρ ζελατίνη σε φύλλα Πολτοποιούμε τα ροδάκινα στο μπλεντερ
Υλικά (Για 6 μερίδες) • 2 φλιτζάνια γιαούρτι (2% λιπαρά), κατά προτίμηση στραγγιστό λόγω της υφής του • 6-7 καθαρισμένα ακτινίδια • 15 φύλλα ζελατίνης (24
Τα rasberries είναι πλούσια σε βιταμίνη C και έχουν λίγες θερμίδες. Τα βρίσκετε κατεψυγμένα όλο το χρόνο σε οικονομική τιμή και πολλή καλή ποιότητα. Υλικά: 60γρ
ΥΛΙΚΑ: 50γρ Ηλιόσποροι 50γρ κουκουνάρι λίγη κανέλλα 2κ.σ. σουσάμι 160γρ νιφάδες βρώμης 100γρ σταφίδες 60γρ βούτυρο αγελάδος 200γρ μέλι Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός απο
Πολλές γυναίκες αναρρωτιούνται αν είναι ασφαλές να καταναλώνουν γλυκαντικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ειδικά όταν τα κιλά αρχίζουν να αυξάνονται και προσπαθούν να μειώσουν τη
ΥΛΙΚΑ: 1 φλιτζάνι (200γρ) ελαιόλαδο 2κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο 2κ.σ. ταχίνι ολικής άλεσης 4 αυγά 1 γιαούρτι 2% 1/2 ποτ. χυμό πορτοκάλι ή 1/2 ποτ. γάλα 1,5% 3-4
ΥΛΙΚΑ: 1/3 φλυτζάνι απο διάφορους ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους 1/2 φλυτζάνι ηλιόσπιρους, κολοκυθόσπορους, σουσάμι και λιναρόσπορο 1/2 φλ αποξηραμένα φρούτα (πχ σταφίδες, κρανμπερυ, σύκα, δαμάσκηνα, βερύκοκα, ψιλοκομμένα)
Υλικά: 300 γρ. βρώμη 200 γρ. ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί της αρεσκείας σας 500 γρ. μέλι 1 μπανάνα λιωμένη ώριμη (προαιρετικά) μερικές σταφίδες ή cranberry ή μύρτιλο
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ για κάθε κουλουράκι: 100-130 θερμίδες 4γρ πρωτεΐνες 14γρ υδατάνθρακες (8 φυσικά ζάχαρα) 6,5γρ λιπαρά 83mg Ασβέστιο 4mg Σίδηρο Πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό
Υλικά: 2 αυγά 1/2 γιαούρτι 1/2 ποτ. γάλα ή 1/2 ποτ χυμό πορτοκάλι 3κ.σ. νιφάδες βρώμης αλέυρι όσο πάρει για να γίνει πηχτός χυλός (ολικής ή
Υλικά: 1 φλ. Βρώμη (κουάκερ) Ταχίνι όσο πάρει 1 μπανάνα 3-4 κ.σ. σταφίδες προαιρετικά ξηροί καρποί σε σκόνη (αμύγδαλα, καρύδια, κα) Χτυπάμε τις μπανάνες στο μπλέντερ
Παίρνουμε ένα γιαούρτι στραγιστό, πλήρες (για παιδιά έως 5 ετών) ή με χαμηλά λιπαρά και το χτυπάμε στο μουλτι με 1 μπανάνα ώριμη. Το βάζουμε σε
Υλικά: 100γρ βιτάμ ή βούτυρο 30-40γρ σουκραλόζη γλυκαντικό (sweet and balance) 4 αυγά μέτρια 100γρ νιφάδες βρώμης 100γρ αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, κρανμπερυ, δαμάσκηνα, βερύκοκα) 300-350γρ αλέυρι
Υλικά: 600γρ χυμός μήλου 25γρ φρουκτόζη 50γρ σταφίδες 2 ασπράδια αυγού Παρασκευή: Ανακατεύουμε το χυμό μήλου με τη φρουκτόζη και προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα.
Υλικά: 1 κιλό χυμό απο φρέσκα πορτοκάλια 50γρ ζάχαρη καστανή 70γρ κορν φλαουερ Παρασκευή: Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα 750γρ απο το χυμό των πορτοκαλιών μαζί με
Υλικά: 2 αυγά 1 κουταλιά της σούπας Ασπαρτάμη 450γρ γάλα άπαχο (1,5%) 40γρ κορν φλαουερ 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο Παρασκευή: Αδειάζουμε το γάλα σε μια
Υλικά: 500 γρ. βρώμη 100 γρ. ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί της αρεσκείας σας 400 γρ. μέλι 1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα Μια πρέζα αλάτι 2